15 Şubat 2011 Salı

type="html">

Banyonuz küçükse birkaç değişiklikle daha geniş,rahatlatıcı mekanlar haline dönüştürebilirsiniz. Renk,aydınlatma,depolama çözümleri,aksesuarlarla hem kişiliğinizi yansıtın hem de farklılık yaratın.Ayrıca bakınız:banyonuzu büyük ve geniş göstermek için ipuçları
Renk seçimi:Tavan,duvar ve zeminde nötr veya açık pastel renkler tercih edin.Eğer tek renk kullanmayı sıkıcı buluyorsanız doku ve yüzeylerde değişiklik yapmayı deneyin.Koyu renk ve yoğun desenleri küçük banyolarda kullanmaktan sakının.Aksesuarlarda,havlularınızda,halınızda vb.canlı renkler kullanın.Bakınız renk teorileri
Dikey çizgiler daha yüksek,yatay çizgiler ise daha geniş hissi verir.Mobilya,duvar kağıdı ve banyo fayanslarınızın ne yöne olacağına karar verin.

Aydınlatma:Doğal ışık,banyolarda daha geniş ve havadar bir görünüm oluşturur..Eğer bir pencereniz varsa karşısına bir ayna yerleştirin.Fakat odaya ekstra bir derinlik katmak için fazla aynalara yüklenmeyin.Işığı yansıtan parlak fayansları tercih edin.
Endirekt aydınlatmalar da banyonuzu daha geniş gösterecektir.Aynanın üzerine asacağınız aydınlatmalar da hem işlevsel hem dekoratif olacaktır.




Duşakabin:Uzun küvet yerine küçük ve derin küvetleri tercih edin.Eğer banyoda  duşakabin tercih edecekseniz, buzlu cam yerine şeffaf cam kullanın.Banyo perdesi kullanıyorsanız,açık renkli veya şeffaf olanları tercih edin ve perdenizi kullanmadığınız zamanlarda açık bırakın.


Dağınıklıkları ortadan kaldırın.Günlük kullandıklarınız dışında eşyalarınızı sergilemekten kaçının.Yeterli depolama alanları olmasına dikkat edin.Boy dolabı havlularınızı ve şampuanlarınızı ortadan kaldırmak için doğru bir seçimdir.

 Sürgü kapı:Banyoda yerden kazanmak için bir başka alternatif de sürme kapılardır.Bir başka seçenekse menteşelerin yerini değiştirerek banyo kapısının açılış yönünü değiştirmek.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Banyolar
Küvetler
Banyo keyfi
Retro-modern banyo
mobilyaları
Banyo tasarım fikirleri ve aksesuarları
Günümüze uyarlanmış küvetler
Banyolarda değişiklik arayanlar için-Kristal musluk başları(bataryalar)
Banyolarda yeni trend-Altın rengi
Banyolar-Lavabolar

Şık banyolar




View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder