11 Şubat 2011 Cuma

type='html'>
Son yaşanan olaylar vs. hepimiz neden kardeşim neden hala devam ediyor bu anlaşmalar diyoruzdur eminim ki bende diyorum.

Ama bugün öğrendiğim birşeyi sizinle paylaşmak istedim örneğin neden uçak alımımız devam ediyor isarail ile?

Şimdi israil de, bizim gibi nato üyesi ülke ve diğer nato ülkeleri savaş uçakları veya askeri araçlarda karşı karşıya geldiklerinde bir diğer askeri aracın NATO üyesi bir ülkeye ait olduğunu anladığında karşındaki askeri araca füze, roket atışı yapıp yapmaması gerektiğini anlayabilmesi için bir takım yazılımlar kullanıyorlar. 
Tüm nato üyesi ülkelerde bu durum söz konusu.

Ve bu durumu algılama süreci 30 sn olarak ele alıcak olursak mesela bizim uçaklarımız yunan uçakları ile karşılaştıklarında nato'ya ait bir uçak mı değil mi algılaması 30sn sürüyor.

İşte israille bu anlaşma en büyük etken olarak yunanistan olmasına rağman sırf yunanistan için değildir.
Biz israilden bu aygıt ve yazılımları temin diyoruz kii bir başka ülkenin uçağının nato uçağı olup olmadığını 30 sn değilde 5sn de algılayabilelim diye. 
Çünkü israilde bu yazılımlar var.

Eee tabi biz bu yazılımları israilden almış olsakta sonuçta amerikan yazılımları bunlar ama amerikan patenti ile değil israil patenti ile almış oluyoruz. 
Tabi bunlar daha ucuza gelmesi için değil.

Hee gönül isterki bu yazılım ve aygıtları biz üretelim israilden almak zorunda kalmayalım ama malesef şuan bunu yapmıyor/yapamıyoruz.!!!

0 yorum:

Yorum Gönder